Voor de groei van je bedrijf is meer nodig dan alleen meer omzet. Het werk moet uitgevoerd worden door andere, nieuwe mensen. Verantwoordelijkheden moeten worden gedeeld en als ondernemer kun je niet overal meer bij zijn. Daardoor ontstaat er afstand tussen jou en de werkvloer. Die afstand zorgt vaak voor minder controle, maar is wel nodig om groei te realiseren. Wat je natuurlijk niet wilt is dat deze afstand de bedrijfsprestaties in de weg staat. Daarom is het belangrijk om te weten waar je KPI’s zich bevinden.

Als ondernemer weet je deze perfect te vinden: je hebt er immers bewust of onbewust al jaren op gestuurd. Nu wordt het noodzaak om ervoor te zorgen dat je hierop kan blijven sturen zonder dat je dagelijks aanwezig bent op de werkvloer. Dit gaan wij als volgt realiseren:

Het stappenplan voor de voorbereiding op een overname

1

Administratie

We lopen samen de administratie door en kijken of deze voor jouw branche optimaal is ingericht. We maken er een korte en bondige rapportage van die wekelijk up to date is. Zo blijf jij altijd op de hoogte van de winsten binnen je organisatie.

2

Key Prestatie Indicatoren

Financiële cijfers kunnen altijd pas achteraf worden opgesteld. Daarom gaan we samen op zoek naar punten in je bedrijfsproces die invloed hebben op de uitkomst van de administratie. Deze punten kunnen dagelijks gemonitord en bijgestuurd worden. Zo voorkomen we dat er pas na een maand weer ingegrepen kan worden.

3

Verantwoordelijkheden

We bouwen een managementteam dat samen met jou de business gaat managen. We gaan de verantwoordelijkheden verdelen en zorgen ervoor dat jij als ondernemer alleen nog bezig hoeft te zijn met het aansturen van de juiste mensen. We gaan samen kijken wie deze verantwoordelijkheden kan dragen en helpen deze medewerker(s) in het zadel.

4

Verbeteren

Als de cijfers op orde zijn, de KPI’s inzichtelijk zijn gemaakt en de juiste mensen verantwoordelijkheid dragen voor hun deel van de organisatie begint het proces van optimalisatie. We stellen doelen op en gaan samen met het team achter deze doelstellingen aan. Door elke keer een kleine verbetering door te voeren blijft de werkdruk beperkt en ontstaat er een continue stroom van verbeteringen en optimalisaties. Zo blijft jouw bedrijf altijd voorlopen op de concurrentie. En kun jij dus met een gerust hart alle aandacht besteden aan je klanten.

"Zonder Aedificem zou de groei nooit zo goed zijn gelukt. Achteraf zie ik pas hoe waardevol een financieel strategisch adviseur is."

"Tijdens onze samenwerking kwam ik er achter dat groei met een financieel dashboard zoveel effectiever is dan door zelf op gevoel aan mijn eigen organisatie te blijven sleutelen."

Ik wil meer weten over financieel management

Meer weten over het opzetten en optimaliseren van het financieel management, vraag vrijblijvend een gesprek aan.

De creatie en realisatie van waarde