Wat wij doen

We helpen je bij het efficiënt maken van je organisatie. Wij zorgen ervoor dat je administratie van een reactieve afdeling naar een proactieve afdeling transformeert. Wij correleren cijfers met je business processen. Dit doen we door structuur in je cijfers aan te brengen en door hier prestatie-indicatoren aan te koppelen. Vervolgens leren we je hoe je op deze indicatoren kan sturen. Zodat jij op een gecontroleerde manier de toekomst tegemoet gaat en organisatie optimaal presteren.

We maken onderscheid in 3 financiële strategieën. De basis ligt altijd bij de financiële administratie. Daarna is het zaak om je dashboard zo in te richten dat je altijd in controle bent en blijft. Per strategie kunnen de benodigde KPI’s (key performance indicator) verschillen.

  Financieel groeistrategie

  Financieel groeistrategie

  Voor de groei van je bedrijf is meer nodig dan alleen meer omzet. Het werk moet uitgevoerd worden door andere, nieuwe mensen. Verantwoordelijkheden moeten worden gedeeld en als ondernemer kun je niet overal meer bij zijn. Daardoor ontstaat er afstand tussen jou en de werkvloer. Die afstand zorgt vaak voor minder controle, maar is wel nodig om groei te realiseren. Wat je natuurlijk niet wilt is dat deze afstand de bedrijfsprestaties in de weg staat. Daarom is het belangrijk om te weten waar je KPI’s zich bevinden.

  Meer informatie
  Turn-around

  Turn-around

  Met een turn-around realiseer je een veranderingstraject binnen een organisatie. Hierbij wordt een verliesgevende situatie omgezet in een winstgevende situatie. Elke onderneming en ondernemer maakt seizoenen mee. Er zijn seizoenen waarin alles lukt en je de wind in de rug voelt, maar er zijn ook seizoenen van (grote) tegenslag. Deze seizoenen vragen om andere maatregelen en andere capaciteiten van jou als ondernemer. Juist voor die seizoenen heeft Aedificem een programma ontwikkeld om jou als ondernemer en jouw onderneming naar rustig vaarwater te loodsen. 

  Meer informatie
  Voorbereiding bedrijf verkopen

  Voorbereiding bedrijf verkopen

  De voorbereiding op een bedrijfsverkoop is dé fase waarin het fundament wordt gelegd voor een succesvolle transitie. De tijd nemen om jouw bedrijf verkoopklaar te maken verdient zichzelf altijd terug. Je voorkomt zo een lang of zelfs mislukt verkoopproces en een te lage opbrengst. Ben je voornemens om te verkopen? Start dan nu met het 'verkoopklaar-programma'.

  Meer informatie
  Bedrijf verkopen

  Bedrijf verkopen

  Het verkopen van je bedrijf is een belangrijke fase in het ondernemerschap. Het bepaalt mede jouw succes als ondernemer en een verkoop kan je financiële vrijheid bieden. Vaak is een verkoop een emotioneel proces met kansen en valkuilen. Een goed stappenplan met de juiste begeleiding kan je helpen om jouw bedrijf succesvol te verkopen.

  Meer informatie
  Bedrijf kopen

  Bedrijf kopen

  Het kopen van een bedrijf geeft je als ondernemer de mogelijkheid om exponentiële groei te realiseren in een relatief korte tijd en met een hoger rendement. Een bedrijfsovername biedt daarom vaak veel meer voordelen dan zelfstandige groei. Wel vraagt het een kritische kijk op je eigen onderneming en een goede voorbereiding. Aedificem helpt ondernemers bij het opzetten van een 'buy and build-strategie' en begeleidt het overnametraject.

  Meer informatie
  Management buy out

  Management buy out

  Voor het vinden van een geschikte koper is het niet altijd noodzakelijk om buiten de onderneming op zoek te gaan naar een koper. Ook binnen uw eigen bedrijf bestaat de kans voor een opvolger. Een medewerker weet alle ins en outs en jullie kennen elkaar goed, maar is de opvolger ook geschikt en is een passende financiering mogelijk?

  Meer informatie
  Management buy in

  Management buy in

  Een ervaren manager die jouw branche goed kent kan een goede koper zijn van jouw bedrijf. Een geschikte kandidaat met het juiste netwerk en sterke leiderschapskwaliteiten kan zorgen voor een sterke toename van groei. Een management buy in heeft alleen naast voordelen ook nadelen. 

  Meer informatie

  "Zonder Aedificem zou de groei nooit zo goed zijn gelukt. Achteraf zie ik pas hoe waardevol een financieel strategisch adviseur is."

  "Tijdens onze samenwerking kwam ik er achter dat groei met een financieel dashboard zoveel effectiever is dan door zelf op gevoel aan mijn eigen organisatie te blijven sleutelen."

  Ik wil meer weten over financieel management

  Meer weten over het opzetten en optimaliseren van het financieel management, vraag vrijblijvend een gesprek aan.

  De creatie en realisatie van waarde