Wat wij doen

Een bedrijfsverkoop of aankoop is voor een ondernemer vaak een eenmalige gebeurtenis. Voor ons is het dagelijks werk. We kennen de valkuilen, maar ook de kansen. Die kennis delen we graag met jou. Jouw route naar succes is ons resultaat. 

Turn-around

Turn-around

Met een turn-around realiseer je een veranderingstraject binnen een organisatie. Hierbij wordt een verliesgevende situatie omgezet in een winstgevende situatie. Elke onderneming en ondernemer maakt seizoenen mee. Er zijn seizoenen waarin alles lukt en je de wind in de rug voelt, maar er zijn ook seizoenen van (grote) tegenslag. Deze seizoenen vragen om andere maatregelen en andere capaciteiten van jou als ondernemer. Juist voor die seizoenen heeft Aedificem een programma ontwikkeld om jou als ondernemer en jouw onderneming naar rustig vaarwater te loodsen. 

Meer informatie
Voorbereiding bedrijf verkopen

Voorbereiding bedrijf verkopen

De voorbereiding op een bedrijfsverkoop is dé fase waarin het fundament wordt gelegd voor een succesvolle transitie. De tijd nemen om jouw bedrijf verkoopklaar te maken verdient zichzelf altijd terug. Je voorkomt zo een lang of zelfs mislukt verkoopproces en een te lage opbrengst. Ben je voornemens om te verkopen? Start dan nu met het 'verkoopklaar-programma'.

Meer informatie
Bedrijf verkopen

Bedrijf verkopen

Het verkopen van je bedrijf is een belangrijke fase in het ondernemerschap. Het bepaalt mede jouw succes als ondernemer en een verkoop kan je financiële vrijheid bieden. Vaak is een verkoop een emotioneel proces met kansen en valkuilen. Een goed stappenplan met de juiste begeleiding kan je helpen om jouw bedrijf succesvol te verkopen.

Meer informatie
Voorbereiding bedrijf kopen

Voorbereiding bedrijf kopen

De voorbereidingsfase is essentieel voor het slagen van een overname. Tijdens deze fase wordt een sterk fundament gelegd met een schaalbaar vermogen. Zonder een sterk fundament loopt de transitie vertraging op en is het niet mogelijk om het synergiepotentieel op tijd en ten volle te benutten.

Meer informatie
Bedrijf kopen

Bedrijf kopen

Het kopen van een bedrijf geeft je als ondernemer de mogelijkheid om exponentiële groei te realiseren in een relatief korte tijd en met een hoger rendement. Een bedrijfsovername biedt daarom vaak veel meer voordelen dan zelfstandige groei. Wel vraagt het een kritische kijk op je eigen onderneming en een goede voorbereiding. Aedificem helpt ondernemers bij het opzetten van een 'buy and build-strategie' en begeleidt het overnametraject.

Meer informatie
Management buy out

Management buy out

Voor het vinden van een geschikte koper is het niet altijd noodzakelijk om buiten de onderneming op zoek te gaan naar een koper. Ook binnen uw eigen bedrijf bestaat de kans voor een opvolger. Een medewerker weet alle ins en outs en jullie kennen elkaar goed, maar is de opvolger ook geschikt en is een passende financiering mogelijk?

Meer informatie
Management buy in

Management buy in

Een ervaren manager die jouw branche goed kent kan een goede koper zijn van jouw bedrijf. Een geschikte kandidaat met het juiste netwerk en sterke leiderschapskwaliteiten kan zorgen voor een sterke toename van groei. Een management buy in heeft alleen naast voordelen ook nadelen. 

Meer informatie

"Zonder Aedificem zou mijn bedrijfsoverdracht nooit zijn gelukt. Achteraf zie ik pas hoe waardevol een adviseur is tijdens een bedrijfsverkoop."

"Tijdens onze samenwerking kwam ik er achter dat groei door overnames zoveel effectiever is dan door zelf aan mijn eigen organisatie te blijven sleutelen."

"Door een goede voorbereiding is de waarde van mijn onderneming met 30% gestegen. Ik had nooit gedacht dat de voorbereiding op een verkoop zo belangrijk was."

Ik wil meer weten over een bedrijfsverkoop of overname

Wil je meer weten of het kopen of verkopen van een bedrijf, laat dan hieronder je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met jou op.

De creatie en realisatie van waarde