Over Aedificem

AEdificem is opgericht vanuit de ambitie ondernemers te ondersteunen in deze moeilijke tijd. Administraties en cijfers zijn voor de meeste ondernemers absoluut niet de reden dat zij zijn gaan ondernemen. Wij snappen dat, maar zien tegelijkertijd dat cijfers het dashboard vormen waarop wordt weergegeven hoe efficiënt jouw inzet wordt gebruikt.

Het kan voor een ondernemer in het MKB moeilijk zijn om controle te houden als de ambitie wordt nagestreefd. Wij van AEdificem zijn geen boekhoudkantoor. We zijn ook geen managementconsultancy bureau. Wat we wel zijn? Een combinatie van het beste van beide werelden, waarin we samen met jou controle op en waarde voor de onderneming creëren.

Wij zijn er voor het MKB. Wij schrijven geen dikke rapporten en maken geen opzichtige PowerPoints. Wij hebben een hands-on mentaliteit en voeren samen met jou verbeteringen door die direct de waarde van jouw onderneming verhogen.

Onze beloftes

Jouw investering verdien je terug in veelvoud

De grootste waarde van de onderneming wordt gerealiseerd in de eindfase. Wij helpen je die waarde realiseren. Zijn wij niet overtuigd dat we dit kunnen realiseren? Dan komen we niet aan boord. Dat is wel zo eerlijk.

Wij gaan voor het beste resultaat

Een bedrijf verkopen doe je maar één keer. Dan ga je niet voor snel gewin. Niet alleen het bedrijf moet er klaar voor zijn, jij als ondernemer ook. Een snel resultaat heeft dus niet onze focus. Als de wens en de mogelijkheid er is, dan gaan we er natuurlijk samen voor.

Niet alleen oog voor cijfers

De verkoop van jouw bedrijf is geen financieel verhaal. Dat is een persoonlijk verhaal. Bij elke bedrijfsverkoop horen emoties en is er een einde en een nieuw begin. Op die manier gaan wij er ook mee om.

Onze focus

Onze focus

Bij het invoeren van het financieel management binnen een bedrijf is het niet altijd noodzakelijk om vooraf over voldoende branchekennis te beschikken. We zijn immers procesbegeleiders waar vooraf geen inhoudelijke kennis wordt gevraagd. Toch merken we dat kennis van de branche ervoor zorgt dat communicatie makkelijker gaat en resultaten sneller behaald worden. Daarom passen de volgende branches het beste in ons klantprofiel:

 • Handel
 • IT
 • Metaal
 • Zakelijke dienstverlening

Daarbij richten wij ons op het mkb met een omzet van 1 tot 10 miljoen.

Het Team

Sebastiaan Oranje

Sebastiaan Oranje

Het is mijn passie om het beste uit mensen en hun bedrijven te halen. Ik ben een gedreven, betrokken en vasthoudende adviseur met een uitstekend analytisch vermogen. De afgelopen jaren heb ik bij een ondernemings- en investeringsfonds gewerkt om mijn kennis op het gebied van bedrijfsanalyses, bedrijfsovernames, groeistrategieën en turnarounds uit te breiden. In 2018 zijn wij voor onszelf begonnen en is Ædificem opgericht.

  Bram Zekveld

  Bram Zekveld

  Bram heeft een achtergrond in de IT-dienstverlening en heeft een jarenlange trackrecord opgebouwd als vertrouwd adviseur van een portfolio van 30 mkb-ondernemingen in de IT sector en zakelijke dienstverlening. Zijn kennis van automatisering en zijn netwerk binnen de fusie en overnamewereld zet hij in tijdens voorbereidingstrajecten en de realisatie van transacties.

  Maarten van Hemsbergen

  Maarten van Hemsbergen

  Maarten begon zijn carrière bij ABN AMRO Bank. Hij stapte over naar de handelsbank MeesPierson, waar hij uitgebreide internationale ervaring opdeed bij de afdeling Trade & Commodity Finance. Een avontuur bij Van Lanschot Bank volgde, waar hij de afdeling Merchant banking / Corporate Finance mede ontwikkelde, die verschillende keren werd beloond voor zijn leidende rol in fusies en overnames. Maarten heeft ruime ervaring met transacties van 3 tot 75 miljoen.

   Ik wil meer weten over financieel management

   Meer weten over het opzetten en optimaliseren van het financieel management, vraag vrijblijvend een gesprek aan.

   De creatie en realisatie van waarde