Over Aedificem

Aedificem is een jong kantoor met een rijke historie. We zijn anders. Geen groot corporate finance kantoor, maar ook geen doorsnee managementconsultant bureau. We combineren beide werelden door de creatie van waarde in de voorbereiding op een bedrijfsoverdracht en de realisatie van waarde tijdens de verkoop of overname zelf. 

Wij zijn er voor het mkb. Wij schrijven geen dikke rapporten of maken schitterende powerpoints. Wij hebben een hands-on mentaliteit en voeren samen met jou verbeteringen door die direct de waarde van jouw onderneming verhogen. Als het de juiste tijd is begeleiden we de verkoop of overname met onze specialisten.

Onze beloftes

Jouw investering verdien je terug in veelvoud

De grootste waarde van de onderneming wordt gerealiseerd in de eindfase. Wij helpen je die waarde realiseren. Zijn wij niet overtuigd dat we dit kunnen realiseren? Dan komen we niet aan boord. Dat is wel zo eerlijk.

Wij gaan voor het beste resultaat

Een bedrijf verkopen doe je maar één keer. Dan ga je niet voor snel gewin. Niet alleen het bedrijf moet er klaar voor zijn, jij als ondernemer ook. Een snel resultaat heeft dus niet onze focus. Als de wens en de mogelijkheid er is, dan gaan we er natuurlijk samen voor.

Niet alleen oog voor cijfers

De verkoop van jouw bedrijf is geen financieel verhaal. Dat is een persoonlijk verhaal. Bij elke bedrijfsverkoop horen emoties en is er een einde en een nieuw begin. Op die manier gaan wij er ook mee om.

Onze focus

Onze focus

Bij een (ver)koop van een bedrijf is het niet altijd noodzakelijk om vooraf over voldoende branchekennis te beschikken. We zijn immers procesbegeleiders waar vooraf geen inhoudelijke kennis wordt gevraagd. Toch merken we dat kennis van de branche ervoor zorgt dat communicatie makkelijker gaat en resultaten sneller behaald worden. Daarom passen de volgende branches het beste in ons klantprofiel:

 • Handel
 • IT
 • Metaal
 • Zakelijke dienstverlening

Daarbij richten wij ons op het mkb met een transactiewaarde van 1 tot 30 miljoen.

Onze tekortkomingen

Onze tekortkomingen

Elke dag werken we hard om een betere versie te worden van onszelf. Maar je kan niet overal goed in zijn. Hiermee kunnen we je daarom helaas niet goed genoeg helpen:

Bedrijfsoverdracht binnen familie
Een bedrijfsoverdracht binnen een familie vraagt een andere methodiek. Emoties en verwachtingen spelen een andere rol en dat vraagt om een ander type expert. Hiervoor verwijzen we je graag naar een partner.

  Een (beursgenoteerde) bedrijfsoverdracht >75 miljoen
  Wij focussen ons op bedrijfsoverdracht binnen het Mkb. Dat is waar we goed in zijn. Een beursgenoteerde bedrijfsverkoop past niet bij ons. Is de transactiewaarde hoger dan 75 miljoen? Dan brengen we je graag in contact met een partner die daar wel goed in is.

   Het Team

   Sebastiaan Oranje

   Sebastiaan Oranje

   Als topsporter heeft Sebastiaan zijn sporen verdient binnen de schaatswereld. Diezelfde discipline zet hij nu in om bedrijven te helpen het hoogst haalbare te bereiken. Met een bedrijfseconomische achtergrond is hij direct gestart binnen de wereld van fusies en overnames. Na een korte uitstap als bedrijfsleider en adviseur helpt hij nu ondernemers in de voorbereiding op verkoop of het uitwerken van buy and build strategieën.

    Bram Zekveld

    Bram Zekveld

    Bram heeft een achtergrond in de IT-dienstverlening en heeft een jarenlange trackrecord opgebouwd als vertrouwd adviseur van een portfolio van 30 mkb-ondernemingen in de IT sector en zakelijke dienstverlening. Zijn kennis van automatisering en zijn netwerk binnen de fusie en overnamewereld zet hij in tijdens voorbereidingstrajecten en de realisatie van transacties.

    Maarten van Hemsbergen

    Maarten van Hemsbergen

    Maarten begon zijn carrière bij ABN AMRO Bank. Hij stapte over naar de handelsbank MeesPierson, waar hij uitgebreide internationale ervaring opdeed bij de afdeling Trade & Commodity Finance. Een avontuur bij Van Lanschot Bank volgde, waar hij de afdeling Merchant banking / Corporate Finance mede ontwikkelde, die verschillende keren werd beloond voor zijn leidende rol in fusies en overnames. Maarten heeft ruime ervaring met transacties van 3 tot 75 miljoen.

     Ik wil meer weten over een bedrijfsverkoop of overname

     Wil je meer weten of het kopen of verkopen van een bedrijf, laat dan hieronder je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met jou op.

     De creatie en realisatie van waarde