Er zijn diverse manieren om een bedrijfsoverdracht vorm te geven. Eén van die manieren is om aandelen, volledig of gedeeltelijk, te verkopen aan een nieuwe directeur. Vaak is dit een ervaren manager die bekend is met jouw branche.

Een management buy in brengt vaak minder op dan een verkoop aan een investeringsmaatschappij of een strategische koper. Dat komt omdat de MBI-kandidaat vaak minder kapitaalkrachtig is en hij daarom grotere risico’s loopt. Aan de andere kant kan het juist zo zijn dat een management buy in de beste keuze is voor verkoop. De voordelen zijn namelijk:

  • De MBI-kandidaat kent de markt vaak goed en heeft hier veel ervaring in
  • De MBI-kandidaat brengt vaak een nieuwe frisse wind en ideeën mee om de organisatie naar een hoger plan te brengen
  • De MBI-kandidaat heeft een ander netwerk en kan hierdoor zorgen voor een toename in omzet en het aantrekken van nieuw talent

Aedificem begeleidt de bedrijfsoverdracht aan een MBI-kandidaat. Hierin gaan we verder dan enkel de zoektocht naar een passende kandidaat en de realisatie van een aandelenoverdracht. We adviseren ook over een geschikt MBI-profiel, we beoordelen naast de financiële ook de culturele fit samen met jou als verkopende ondernemer. Daarnaast begeleiden we indien nodig na de (gedeeltelijke) bedrijfsoverdracht ook de opstartfase van de MBI-kandidaat. Zo houden we altijd oog voor succes.

"Zonder Aedificem zou mijn bedrijfsoverdracht nooit zijn gelukt. Achteraf zie ik pas hoe waardevol een adviseur is tijdens een bedrijfsverkoop."

"Tijdens onze samenwerking kwam ik er achter dat groei door overnames zoveel effectiever is dan door zelf aan mijn eigen organisatie te blijven sleutelen."

"Door een goede voorbereiding is de waarde van mijn onderneming met 30% gestegen. Ik had nooit gedacht dat de voorbereiding op een verkoop zo belangrijk was."

Ik wil meer weten over een bedrijfsverkoop of overname

Wil je meer weten of het kopen of verkopen van een bedrijf, laat dan hieronder je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met jou op.

De creatie en realisatie van waarde