Als ondernemer ben je vaak trots op wat je hebt neergezet. Natuurlijk is dat terecht. Alleen kijkt een mogelijke koper vaak heel anders naar jouw onderneming. Daar waar jij kansen ziet denkt een koper in risico’s. Deze risico’s bepalen voor een belangrijk deel de prijs voor jouw bedrijf.

Een goed verkoopklaar programma verlaagt de risico’s tijdens een bedrijfsoverdracht, vergroot de verkoopbaarheid, versnelt het overdrachtsproces en verhoogt de opbrengst. Om jouw onderneming optimaal voor te bereiden op verkoop volgen we het Aedificem verkoopklaar-programma. Dit programma is op maat gemaakt voor een mkb-bedrijf en bestaat uit drie onderdelen:

  Het stappenplan voor de voorbereiding op verkoop

  1

  Assessment

  Met de uitvoering van het 'verkoopklaar-assessment' weet je precies hoe je ervoor staat. Elk facet van de onderneming brengen we onder het vergrootglas vanuit het perspectief van de koper. Dat levert naast een brede kijk ook een duidelijk verbeterplan op.

  2

  Waardecreatie

  Wij richten elke verbetering op het verhogen van de bedrijfswaarde. Gedurende deze periode voeren wij, samen met jou en je medewerkers, de verbeteringen projectmatig door. Samen werken we aan de beste versie van je bedrijf. Dat is niet alleen belangrijk voor een mogelijke verkoop, maar dat merk je ook al in de dagelijkse bedrijfsvoering.

  3

  Exit-strategie

  Nu we de onderneming goed kennen stellen we samen een exit-strategie op. We bepalen randvoorwaarden, maken het tijdspad helder en starten het verkoopproces.

  "Zonder Aedificem zou de groei nooit zo goed zijn gelukt. Achteraf zie ik pas hoe waardevol een financieel strategisch adviseur is."

  "Tijdens onze samenwerking kwam ik er achter dat groei met een financieel dashboard zoveel effectiever is dan door zelf op gevoel aan mijn eigen organisatie te blijven sleutelen."

  Ik wil meer weten over financieel management

  Meer weten over het opzetten en optimaliseren van het financieel management, vraag vrijblijvend een gesprek aan.

  De creatie en realisatie van waarde