De afdeling Financial Restructering & Recovery

Geen tijd om te lezen: http://aedificem.hubspotpagebuilder.com/bedrijf-verkopen-0

De afdeling Financial Restructering & Recovery (FR&R) van banken helpt ondernemers die met hun bedrijf in structurele financiële problemen terecht zijn gekomen. Deze afdeling wordt ook wel Bijzonder Beheer genoemd. Alle banken hebben zo’n afdeling, en deze worden in het algemeen gevormd door ervaren kredietspecialisten met affiniteit voor ondernemingen en ondernemers. Zij kennen daarbij de risico’s die ze als financier van jouw bedrijf hebben.

Wij begrijpen dat ondernemers kunnen schrikken als ze horen dat ze ondersteuning gaan krijgen van Bijzonder Beheer. Omdat bij het nemen van deze stap veel emotie kan komen kijken, biedt Aedificem graag een luisterend oor. Maar we houden je – net zoals de banken zullen doen – ook een spiegel voor. Omdat iedere situatie uniek is kijken we samen naar een plan van aanpak dat bij jou en je bedrijf past.

Ondernemingen kunnen bij Bijzonder Beheer komen als er sprake is van één van deze mogelijke signalen: je kunt je betalingsafspraken niet meer nakomen; je hebt onvoldoende liquiditeit voor de komende periode of er is sprake van (een dreigend) faillissement of uitstel van betaling. Wij kunnen je helpen een plan te maken voor het traject bij Bijzonder Beheer. Neem contact met ons op wanneer je merkt dat het minder gaat of als je verwacht in financiële problemen te komen. Hoe eerder je dit doet, hoe groter de kans is dat je je bedrijf weer op de rit krijgt.


Als je bij ons komt voor hulp beginnen wij altijd met vast te stellen wat de kern van het probleem is. We stellen dus eerst het probleem én de oorzaak daarvan vast. Het is heel normaal (en verstandig!) om naast het Bijzonder Beheerzelf nog een onafhankelijke derde partij in te schakelen om samen een plan voor te bereiden en je bij te staan tijdens de gesprekken.

Na deze eerste fase scherpen we het plan aan. Samen bepalen we vervolgens de continuïteit en het toekomstperspectief van je onderneming. We hopen natuurlijk dat we samen de boel nog kunnen redden, maar het kan zo zijn dat we er tijdens de gesprekken achter komen dat we niet voldoende perspectief zien in de toekomst van jouw onderneming. In dat geval begeleiden we je zo goed mogelijk bij een goede afbouw en zoeken we samen naar mogelijkheden om je schulden af te betalen.

Ook tijdens de uitvoering van het plan zijn we nooit ver weg. We bespreken de voortgang met je en zijn er altijd voor je als je met vragen zit. Blijkt tijdens het uitvoeren van het plan dat het gewenste resultaat niet wordt bereikt? Maak je geen zorgen, dan gaan we gewoon weer kijken naar een nieuw plan. In de meeste gevallen eindigt het traject met ons wanneer je weer aan je financiële verplichtingen kunt voldoen. Je kunt hierna weer met vertrouwen verder met je onderneming. Als blijkt dat dit niet het geval is en de problemen toch niet zijn opgelost, dan gaan samen nadenken over een nieuwe aanpak. Het opzeggen of afbouwen van de financiering behoort dan ook tot de mogelijkheden.

Kom jij dus om wat voor reden dan ook in aanraking met Bijzonder Beheer? Wij helpen je graag als externe adviseur die jou en je onderneming kan bijstaan. Een transparante communicatie en samenwerking staan daarbij centraal, van allebei de kanten. We streven er daarbij altijd samen naar om de waarde van je onderneming en bezittingen in stand te houden. Ben jij nieuwsgierig geworden of heb je behoefte aan een luisterend oor? Neem dan eens contact met ons of.

Een kopje koffie kan geen kwaad, toch?http://aedificem.hubspotpagebuilder.com/bedrijf-verkopen-0